حسابداری چیست؟ انواع حسابداری مدرن با الزامات شغل
حسابداری چیست؟
حسابداری فرآیند ثبت معاملات مالی مربوط به یک کسب و کار و به نوعی تجارت است. فرآیند حسابداری شامل خلاصه، تجزیه و تحلیل و گزارش این معاملات به سازمان های نظارتی، تنظیم کننده ها و نهادهای جمع آوری مالیات است. صورت های مالی مورد استفاده در حسابداری خلاصه ای مختصر از تراکنش های مالی در یک دوره حسابداری است که عملیات، وضعیت مالی و جریان های نقدی شرکت را خلاصه می کند.
درک حسابداری
حسابداری یکی از وظایف کلیدی تقریباً هر کسب و کاری است. صرف نظر از اندازه یک کسب و کار، حسابداری یک عملکرد ضروری برای تصمیم گیری، برنامه ریزی هزینه و اندازه گیری عملکرد اقتصادی است.
گزارشهای تولید شده توسط جریانهای مختلف حسابداری، مانند حسابداری بهای تمام شده و حسابداری مدیریتی، در کمک به مدیریت در تصمیمگیری آگاهانه کسبوکار بسیار ارزشمند هستند.
صورت های مالی که عملیات، وضعیت مالی و جریان های نقدی یک شرکت بزرگ را در یک دوره خاص خلاصه می کند، گزارش های مختصر و تلفیقی بر اساس هزاران تراکنش مالی فردی است.
در نتیجه، همه نامگذاریهای حرفهای حسابداری اوج سالها مطالعه و امتحانات دقیق همراه با حداقل سالها تجربه عملی حسابداری است.
انواع مختلف حسابداری چیست؟
حسابداران ممکن است وظیفه ثبت معاملات خاص یا کار با مجموعه های خاصی از اطلاعات را داشته باشند. به همین دلیل، چندین گروه گسترده وجود دارد که اکثر حسابداران را می توان در آنها دسته بندی کرد.
حسابداری مالی
حسابداری مالی به فرآیندهایی اطلاق می شود که برای تهیه صورت های مالی میان دوره ای و سالانه استفاده می شود. نتایج کلیه معاملات مالی که در طول یک دوره حسابداری رخ می دهد در ترازنامه، صورت سود و زیان و صورت جریان وجوه نقد خلاصه می شود. صورت های مالی اکثر شرکت ها سالانه توسط یک شرکت CPA خارجی حسابرسی می شود.
برای برخی، مانند شرکت های سهامی عام، حسابرسی یک الزام قانونی است. با این حال، وام دهندگان نیز معمولاً نتایج یک حسابرسی خارجی را سالانه به عنوان بخشی از میثاق های بدهی خود نیاز دارند. بنابراین اکثر شرکت ها به دلایلی حسابرسی سالانه خواهند داشت.
حسابداری مدیریتی
حسابداری مدیریتی از داده های مشابه حسابداری مالی استفاده می کند، اما اطلاعات را به روش های مختلف سازماندهی و استفاده می کند. یعنی در حسابداری مدیریتی، یک حسابدار گزارش های ماهانه یا فصلی تولید می کند که تیم مدیریت یک کسب و کار می تواند از آنها برای تصمیم گیری در مورد نحوه عملکرد کسب و کار استفاده کند.
حسابداری مدیریتی بسیاری از جنبه های دیگر حسابداری از جمله بودجه بندی، پیش بینی و ابزارهای مختلف تحلیل مالی را نیز در بر می گیرد. اساساً، هر اطلاعاتی که ممکن است برای مدیریت مفید باشد، تحت این چتر قرار می گیرد.
حسابداری بهای تمام شده
همانطور که حسابداری مدیریتی به کسب و کارها در تصمیم گیری های مدیریتی کمک می کند، حسابداری بهای تمام شده به کسب و کار کمک می کند تا در مورد هزینه یابی تصمیم گیری کنند. اساساً حسابداری بهای تمام شده تمام هزینه های مربوط به تولید یک محصول را در نظر می گیرد.
تحلیلگران، مدیران، صاحبان مشاغل و حسابداران از این اطلاعات برای تعیین قیمت محصولاتشان استفاده می کنند. در حسابداری بهای تمام شده، پول به عنوان یک عامل اقتصادی در تولید ریخته می شود، در حالی که در حسابداری مالی، پول به عنوان معیاری برای عملکرد اقتصادی یک شرکت در نظر گرفته می شود.
حسابداری مالیاتی
در حالی که حسابداران مالی اغلب از یک مجموعه قوانین برای گزارش وضعیت مالی یک شرکت استفاده می کنند، حسابداران مالیاتی اغلب از مجموعه قوانین متفاوتی استفاده می کنند. این قوانین در سطح فدرال، ایالتی یا محلی بر اساس اظهارنامه ای که ارائه می شود تنظیم می شود.
حسابهای مالیاتی مطابق با قوانین گزارشدهی را متعادل میکند و در عین حال تلاش میکند تا بدهی مالیاتی شرکت را از طریق تصمیمگیری استراتژیک متفکرانه به حداقل برساند.
یک حسابدار مالیاتی اغلب بر کل فرآیند مالیاتی یک شرکت نظارت می کند: ایجاد استراتژیک نمودار سازمانی، عملیات، انطباق، گزارشگری، و حواله بدهی مالیاتی.
چه نوع مشاغلی در زمینه حسابداری وجود دارد؟
مشاغل در حسابداری ممکن است به شدت بر اساس صنعت، بخش و جایگاه متفاوت باشد. برخی از عناوین شغلی مرتبط ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- حسابرس (داخلی یا خارجی): انطباق با الزامات گزارشگری و حفاظت از دارایی های شرکت را تضمین می کند.
- حسابدار قانونی: فعالیت های داخلی یا خارجی را برای بررسی معاملات یک فرد یا کسب و کار نظارت می کند.
- حسابدار مالیاتی: به طور استراتژیک ترکیب کسب و کار بهینه را برای به حداقل رساندن بدهی های مالیاتی و همچنین تضمین انطباق با گزارش های مالیاتی برنامه ریزی می کند.
- حسابدار مدیریتی: تراکنش های مالی را تجزیه و تحلیل می کند تا توصیه های استراتژیک و متفکرانه ای را ارائه دهد که اغلب مربوط به تولید کالا است.
- تحلیلگر/حسابدار فناوری اطلاعات: سیستم و نرم افزاری را که سوابق حسابداری در آن پردازش و ذخیره می شود، نگهداری می کند.
- کنترل کننده: بر عملکردهای حسابداری گزارشگری مالی، حساب های پرداختنی، حساب های دریافتنی و تدارکات نظارت می کند.
چرخه حسابداری چیست؟
حسابداران مالی معمولاً در یک محیط چرخه ای فعالیت می کنند که مراحل مشابهی به ترتیب انجام می شود و هر دوره گزارشگری تکرار می شود. این مراحل اغلب به عنوان چرخه حسابداری، فرآیند دریافت اطلاعات معاملات خام، وارد کردن آن به سیستم حسابداری و اجرای گزارش های مالی مرتبط و دقیق شناخته می شوند. مراحل چرخه حسابداری عبارتند از:
جمعآوری اطلاعات تراکنشها مانند صورتحسابها، صورتحسابهای بانکی، رسیدها، درخواستهای پرداخت، چکهای نقد نشده، صورتحسابهای کارت اعتباری یا سایر رسانههایی که ممکن است حاوی تراکنشهای تجاری باشد.
ثبتهای مجله را برای موارد موجود در مرحله 1 به دفتر کل ارسال کنید، تا حد امکان با اسناد خارجی تطبیق دهید.
یک مانده آزمایشی تعدیلنشده آماده کنید تا مطمئن شوید که تمام ماندههای بدهکار و اعتبار و حسابهای دفتر کل با اهمیت درست به نظر میرسند.
در پایان دوره، نوشتههای مجله را تنظیم کنید تا تغییراتی که باید در تراز آزمایشی اجرا شده در مرحله 3 ایجاد شود، منعکس شود.
تراز آزمایشی تعدیل شده را برای اطمینان از صحت و معقول بودن این ترازهای مالی تهیه کنید.
صورتهای مالی را برای خلاصه کردن تمام معاملات برای یک دوره گزارشگری معین تهیه کنید.
چرا حسابداری مهم است؟
حسابداری یک عملکرد پشتیبان است که در آن کارکنان ممکن است مستقیماً با مشتریان، توسعه دهندگان محصول یا تولید ارتباط برقرار نکنند. با این حال، حسابداری نقش کلیدی در برنامه ریزی استراتژیک، رشد و الزامات انطباق یک شرکت ایفا می کند.
حسابداری برای رشد شرکت ضروری است. بدون بینش در مورد نحوه عملکرد یک کسب و کار، برای یک شرکت غیرممکن است که تصمیمات مالی هوشمندانه را از طریق پیش بینی اتخاذ کند. بدون حسابداری، یک شرکت نمی تواند بگوید کدام محصولات پرفروش ترین هستند، چه مقدار سود در هر بخش به دست می آید، و چه هزینه های سربار مانع سود می شود.
حسابداری برای تامین مالی ضروری است. سرمایه گذاران خارجی می خواهند اطمینان حاصل کنند که می دانند در چه چیزی سرمایه گذاری می کنند. قبل از تأمین مالی خصوصی، سرمایه گذاران معمولاً به صورت های مالی (اغلب حسابرسی شده) نیاز دارند تا سلامت کلی یک شرکت را ارزیابی کنند. همین قوانین مربوط به تامین مالی بدهی است. بانک ها و سایر موسسات وام دهنده اغلب به عنوان بخشی از فرآیند پذیره نویسی و بررسی برای صدور وام، به صورت های مالی مطابق با قوانین حسابداری نیاز دارند.
حسابداری برای خروج مالک ضروری است. شرکت های کوچکی که ممکن است به دنبال خرید باشند، اغلب نیاز به ارائه صورت های مالی به عنوان بخشی از تلاش های اکتساب یا ادغام دارند. به جای بستن ساده یک کسب و کار، یک صاحب کسب و کار ممکن است سعی کند از موقعیت خود “پول نقد” کند و برای ساخت یک شرکت غرامت دریافت کند. مبنای ارزش گذاری یک شرکت استفاده از سوابق حسابداری آن است.
حسابداری برای پرداخت ضروری است. یک شرکت به طور طبیعی دارای بدهی است و بخشی از مسئولیت مدیریت آن بدهی، پرداخت به موقع به طرف های مربوطه است. بدون تقویت مثبت این روابط تجاری، یک شرکت ممکن است خود را با یک تامین کننده یا فروشنده کلیدی بیابد. از طریق حسابداری، یک شرکت همیشه می تواند بداند که به چه کسی بدهی دارد و چه زمانی این بدهی ها سررسید است.
حسابداری برای جمع آوری پرداخت ها ضروری است. یک شرکت ممکن است با اعطای اعتبار به مشتریان خود موافقت کند. به جای جمع آوری پول نقد در زمان توافق، ممکن است شرایط اعتبار تجاری مانند خالص 30 را به مشتری بدهد.
ممکن است نیاز به حسابداری باشد. شرکت های دولتی موظفند صورت های مالی دوره ای را مطابق با GAAP یا IFRS منتشر کنند. بدون این صورت های مالی، یک شرکت ممکن است از بورس خارج شود. بدون رعایت حسابداری مالیاتی مناسب، یک شرکت ممکن است جریمه یا جریمه دریافت کند.
نتیجه گیری
حسابداری یکی از مهم ترین و رایج ترین رشته های امروزی در جهان است. استفاده از آن در سازماندهی معاملات تجاری و برآوردن الزامات نظارتی، آن را به زمینه ای تبدیل می کند که نیاز به دانش و مطالعه گسترده دارد. به این ترتیب، حسابداران حقوق بالایی دریافت می کنند و در صنایع مختلف کار می کنند.
دیدگاهتان را بنویسید